Kennel Chocomate
Ett lite oppdrett av Flat Coated Retriever & Australsk Kelpie

Kort om oss:

Monika

Hei! Jeg er heter Monika og er født i 1978. Jeg er samboer med Ingvar og sammen har vi en sønn som heter Oscar født September 2005 og en datter som heter Selma som er født Januar -08. Vi bor landlig til på en liten plass ca 2 mil fra Molde som heter Jendem.

I min barndom drev jeg med hest og "maste" ofte hjemme om hund. Jeg gikk mye turer med hundene i nabolaget når tiden strak til. Min første hund ble en liten tass som jeg hentet på en gård i Malmefjorden våren 2000. Det var ett blandingskull av mor som Kelpie,Buhund og far Samojed. Da hadde jeg ingen planer om trening av hund, kun turkamerat og kompis. Vi dro noen ganger på treningen til den lokale klubben og bitt av basillen ble vi... Trening flere ganger i uken og etter 1 år startet vi vår første Lp konkurranse som vi gikk til en fin 1 premie. Etterhvert har det blitt mange konkurranser og vi er nå godt etablert i elite klassen.  Etter 2 år kom Rikke (Coneken`s Selene) i hus. Valget falt på Flat Coated Retriever fordi jeg syns de var utrolig pene,elegante hunder som også viste at de kunne å arbeide. Rikke er en vakker hund og vi har gjort det bra i utstillings ringen med flere 3 og 4 beste tispe med Ck.Vi har også kommet oss til elite i Lp og startet blodspor. Så kom Maia (Coneken`s Amazing Thing) Hun var en helt annen type enn Rikke og var som ei tidsinnstilt bombe. Aktiv som fy og er helt herlig å arbeide med. Vi kom oss også til elite i lydighet før hun fikk prolaps i ryggen og måtte avlives alt for tidlig 4 år!

Så startet jakten på en annen rase. Ludvig har gjennom årene vist mye av Kelpien i seg så da startet drømmen om en Kelpie. Tina (Evallens Chocolate Pretty Pettina) kom da hit til oss våren 2006. Så høsten 2007 kom Lexi (Aussie action`s red & tan Lexi).

Jeg har også vært aktiv innen hundeklubben og vært instruktør på flere kurs. Men tiden rekker ikke til på alt så det er foreløpig ikke prioritert lengere.

 

Camilla

Hei! Jeg er Monika`s lillesøster og er født i 1980. Jeg har to døtre, Emilie Lovise født 2001 og Mia født 2007. Vi bor i Aukra Kommune, ikke lang fra Monika.

Min største hobby er også hund. Min første hund var en blandings hund som fikk navnet Dumbo pga ørene sine. Han var en god miks som jeg og min eks samboer skaffet oss som familiehund. Men etter Monika skaffet seg hund og startet å trene ble vi også med på dette og Dumbo starte sin karriere som Lp hund i alder av 2 år. Vi kom oss til opprykk til kl 3. Høsten 2002 haltet Dumbo ganske mye så det ble inn til veterinær for å rønke han. Der kom det frem en knust skulder som han sikkert hatt lenge. Vi vet heller ikke hvordan han hadde fått den. Vi ga han smerte stillende men vi utsatte det vel bare for vår egendel.. Vinter`n sammen år fikk Dumbo slippe smertene og fikk vandre til de evige jakt markene.Han ble kun 4 år.

Så hentet jeg Otto (Brumlebassen`s Bonaparte) En livlig krabat som viste å lage liv rundt seg. Jeg har stilt han mye i eksteriør og vi har tatt med oss ganske så mange titler og gode plasseringer. Vi var i kl elite Lp. Desverre viste det seg at Otto fikk tidlig forkalkninger i ryggen og haltet også på en fremfot over lengere tid som ikke vi klarte å fine ut av. I tillegg til personlighets forandringer det siste året ble det til slutt avgjort og la han også få vandre til de evige jakt markene i en alder av snart 5 år.

Jeg har nå en Australian Kelpie tispe Emma (Philstens amazing Emma) som jeg hovedsakelig skal satse på eksteriør og Lp med.

 

Vi ønsker å avle frem friske, rasetypiske hunder som kan fungere som familiehund samt som brukshund!